Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Toinihjälpen

Toinihjälpen är en ideell organisation som hjälper folk i Vitryssland och Ukraina med kläder och pengar. Arbetet leds av en 83-årig dam från återvinningsstationen i Bollebygd.

Jag tittade in på deras "lager" i veckan där man dels samlar ihop och packar det som skall skickas och dels förvarar det som sedan skall säljas på loppmarknader och liknande. Det fanns mycket att titta på. Prydnadsföremål i porslin, amatör-målade tavlor, böcker t.ex.. Det är bara det att finna köpare till dom sakerna är förmodligen inte lätt. Men faktum är att det kommer in en del pengar den vägen.

En del av kläder och skor som går direkt till Ukraina och Vitryssland är helt nya saker som till och med har prislappen kvar.

 

Fredagen den 30 januari 2009 kl. 13:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Tanken för eldningsolja

Håller på att åka ut nu. Jag har funderat på hur man skulle få ut den för den var ju ganska stor och dörrarna små. Så det var ju självklart att den måste ut i bitar.

Jag sa till killarna när de kom att vi har en liten hund som skäller och väsnas rätt mycket. De svarade att det gör vi också.

Det stämde de använde en tigersåg och en handnibblare och det låter verkligen. Lämpligt att stänga av hörapparaten!!

Men fort gick det.

Nu har vi haft jordvärme installerad i 2 veckor och det hela har fungerat utan några problem. Tyst och luktfritt. Detta borde vi ju ha gjort för länge sedan.

 

Onsdagen den 28 januari 2009 kl. 08:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Magnetröntgen

Igår kom så kallelsen till Hässleholms sjukhus för magnetkameraundersökning. Egentligen är det ju konstigt att det skall behöva vara ett års väntetid på de flesta sjukhusen i Sverige. Under tiden jag väntat på kallelsen har jag varit i Skene på en vanlig röntgen som för att citera läkaren "det syntes ingen onormalt utöver de vanliga åldersbetingade förändringarna".

Så fredagen den 13/2 bär det iväg till Hässleholm där jag inte varit tidigare .

 

Lördagen den 24 januari 2009 kl. 09:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Fortfarande ont i benet!

Smärtan kommer och går. I helgen var det så illa att jag inte kunde gå ut men idag verkar det vara lite bättre än så länge. Får väl hoppas att det fortsätter så att jag kan gör lite nytta inomhus i alla fall.

Den nya jordvärmeanläggningen har fungerat bra nu i nästan en vecka. Vi hade verkligen tur med temperaturen ner oljepannan åkte ut. Plusgrader hela tiden och uppehållsväder. Skall bli intressant att se hur stor skillnad i kostnad för uppvärmningen blir.

 

Måndagen den 19 januari 2009 kl. 09:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Och nu har vi fått ett nytt år!

Stackars lilla Calinca låg skräckslagen i källaren, darrande och hyperventilerade när man satte igång att smälla igår eftermiddag. Som tur var hade vi köpt DAB som jag sprejade varannan timme på soffan i gillestugan. Sedan satte vi på TVen på hög volym. Att gå ut och kissa var inte att ens tänka på. Vi gjorde ett halvhjärtat försök men kom inte längre än till garaget där det blev tvärstopp.

Men idag är det lugnt så vi tog en lite längre promenad i det fina soliga vädret och sedan satt jag mej i bastun. Lyssnat på lite gammaljazz, Jack Teagarden, The Andrew Sisters och Louis Armstrong. Bra början på ett nytt år.

 

 

Torsdagen den 1 januari 2009 kl. 16:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.