Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vädret svänger

Idag har vi 12 grader varmt och än så länge uppehållsväder men det blåser ganska friskt. Så det kanske blir vår än en gång. Benet är inte bra idag så det var jobbigt att gå ut med Calinca. Lotta har åkt ned till sin mamma som inte är bra. Hon har tydligen fått artrit som slagit sej på leder i armar och ben.

 

Tisdagen den 31 mars 2009 kl. 15:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Löjligt

En decimeter snö nu på morgonen och det fortsätter snöa. Tråkigt för alla krokusar, snödroppar och vintergäck.Detta behövde vi inte alls utan vi behöver en vår med värme. Enligt väderprognosen skall värmen komma i helgen vi får väl hoppas att det slår in. Calinca verkade uppskatta snön, konstig hund.

 

Fredagen den 27 mars 2009 kl. 07:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ny vacker dag

Solen skiner men det är kallt i luften. Men hellre det än regn. Efter gårdagens behandling av Nack och Ryggspecialisten känns benet bättre än på länge. Hoppas att det håller i sig. Först klämmer kiropraktorn på rygg och ben och märker ut med penna vilka muskler som skall behandlas. Sedan kommer en massör/massös? in och trycker på dessa punkter så att man håller på att kollapsa. Där kan man tala om fingrar av stål. 

 

Torsdagen den 26 mars 2009 kl. 08:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kylan är tillbaka

10 grader kallt men strålande vackert väder. Det borde vara dags att börja i trädgården men tjälen ligger fortfarande kvar i marken på norrsidan av huset. Jag var hos kiropraktorn i måndags och skall dit nu i eftermiddag igen. Svårt att säga om det gör någon nytta men man måste ju försöka.

Har nu sett bilderna på ryggen och det är så att tre kotor har vuxit ihop plus att diskarna är skadade så nerverna kommer i kläm.

Kiropraktorn tror att hon kan förbättra rörelserna  mellan 20-80 % alltså inte helt bra.

 

Onsdagen den 25 mars 2009 kl. 09:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Solen skiner

Idag har jag varit inne på hörcentralen och fått ändrat hörapparaten. Den gick sönder för ungefär en månad sedan och på verkstaden ställde de in direkt efter hörselkurvan. Det som de missade var att jag varit inne och fått den uppskruvad 3 snäpp över hörselkurvan.

Så nu är det tillrättat. Men att man måste vänta en månad för att få tid där. Själva ändring tog väl 4-5 minuter.

På eftermiddagen skall jag in till Borås igen och besöka kiropraktorn. Hoppas att hon kan fixa ryggen så att jag kan börja jobba i trädgården .Vi har härligt väder idag.

 

Måndagen den 23 mars 2009 kl. 11:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kan det vara våren som kommit?

Solen sken så fint så jag var tvungen att plocka ut mopeden och köra lite. Naturligtvis var batteriet heldött men det gick ju att kicka igång den. At säga att det var skönt att åka är ju en överdrift, 5 grader varmt och blåsigt, men det var ju kul ändå.

Så utöver alla andra utgifter måste jag köpa ett nytt batteri a 425:- kronor, bilen behöver en ny ljuddämpare och en ny vindruta. 

Fortfarande känns knäet ok även jag har som tidigare lite känning i fot och vad.

 

 

Tisdagen den 17 mars 2009 kl. 12:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Cortisonspruta

Tydligen gjorde sprutan nytta för nu har jag inte haft värk i knäet sedan i fredags. Fortfarande känns det i foten och vaden men absolut ingenting i knäet. Varför satte läkarna inte in sprutan redan i oktober 2008? Så mycket som jag missat på grund av detta.

Läkaren som satte in sprutan tyckte jag skulle använda kryckor ett tag till för att avlasta knäet, så det får jag väl göra. Nu kommer kiropraktorn att höra av sig under veckan också så nu börjar hoppet spira.

 

Måndagen den 16 mars 2009 kl. 08:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dagen efter

Måste erkänna att jag inte trodde speciellt mycket på cortisonsprutan, men faktum är att jag inte haft så lite ont i benet sedan oktober! Inte helt bra men värsta värken i knäet är nu borta. Hoppas att det håller i sig.

 

 

Lördagen den 14 mars 2009 kl. 09:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mycket idag....

Har varit hos kiropraktorn idag i Borås. Hon gjorde en mycket noggrann undersökning av såväl rygg som ben. Dessutom gick hon igenom resultatet från Hässleholm och visade på en modell vad som var fel. Det är alltså så att en nerv ligger i kläm och det går inte att bota utan en mycket komplicerad operation.

Däremot kan en kiropraktor ordna så att smärtorna försvinner för ett tag men de kommer att komma tillbaka förr eller senare.

Så på eftermiddagen var jag på vårdcentralen och fick en cortisonspruta. Tja något kanske hjälper får vi hoppas.

 

Fredagen den 13 mars 2009 kl. 17:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ryggspecialister?

Har nu beställt tid hos en kiropraktor i Borås. Han ville kika på plåtarna från Hässleholm och Skene, ingen dum ide, skall ge ett tips till Borås sjukhus.

Dessutom fick jag en tid för behandling nu på fredag ! Verkar proffsigt.

 

 

Onsdagen den 11 mars 2009 kl. 13:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Södra Älvsborgs sjukhus

Jag skrev för en vecka seda att benet kändes bättre, det har blivit sämre igen. Så idag kom kallduschen. Jag var ju och magnetkameraundersökte min ländrygg i Hässleholm den 13/2 (2009) de lovade högtidligt att svaren skulle vara Borås tillhanda inom 7 (sju) dagar. Den 26/2 ringde jag till Borås lasarett och frågade om jag kunde få resultatet men det hade inte kommit, men jag fick en telefontid till läkaren den 10/3. Alltså nästan en månad efter besöket. Är jag ensam i Sverige att själv få ringa och be om att få reda på undersökning?

Jag reser 2x26 mil, betalar hotell 800, min fru tar ledigt, och så ska man vänta en månad!

Nåväl idag ringde läkaren och sa att visserligen inte tittat på plåtarna men läkaren i Hässleholm tyckte att det såg lite trångt ut. Det sa sköterskan som fotade också så det kunde jag sagt själv.

Nå så föreslog han att jag skulle gå till vårdcentralen och be att få en cortisonspruta (häpp). Så skulle han skriva ut sjukgymnastik och en ny sorts smärtstillande tabletter och munvatten för det så jag inte får karies. Så skulle han ta kontakt med en ryggspecialist på Sahlgrenska.

Kort sagt jag är idag på samma nivå som i oktober förra året med lite mera värk.

Nåväl jag ringde till vårdcentralen och anmälde mitt intresse och enligt telefonsystemet skull de RINGA  UPP  10  MINUTER  ÖVER  4  I  DAG.

16 25 ringde en sköterska upp och bad om ursäkt för att hon missat samtalet och så fick jag en tid redan på fredag den 13/3 för att få en spruta.

 

Tisdagen den 10 mars 2009 kl. 17:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Nu får de skynda sej...

Tyckte att benet kändes lite bättre i morse men smärtan kom efterhand igen. Men inte så mycket som de senaste 2 veckorna. Lasarettet måste skynda sej så att jag inte hinner bli bra innan de kan konstatera vad jag lider av och föreslå lämplig behandling (hahaha).

Riskan är nog liten.

 

Tisdagen den 3 mars 2009 kl. 15:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.