Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Helgfin hund

Vi var på Arken Zoo idag och Calinca fick klor och tassar ansade. Faktiskt efter 2,5 år kommer inte dörrmattan med oss och inga välta korgar när vi kommer in. Visserligen kommer hon nog aldrig att göra vågen när hon får sin skötsel men vi ser ju att det bättrar sej.
Jag måste också berätta att vi var där i onsdags för att beställa tid. Utanför dörren ser jag att bilarna på gatan saktar in och stannar. En liten igelkott kommer spatserande i lugn takt, kravlar upp på trottoaren och bestämmer sej för att avlägga en visit i zooaffären. Den stannar på tröskeln, jag får låna en kartong som jag puttar ner den i och stänger locket. Sedan går jag bort till ett grönområde och släpper den. Det var inte allt.
I går kväll satt vi på en uteservering med ett glas vin. Då kommer det fram en dam och frågar: var det du som räddade en igelkott i onsdags?
Är jag en hjälte?

 

Fredagen den 22 maj 2009 kl. 15:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Mördarsniglar

Ja med regnet så har sniglarna kommit fram igen. Grannfrun har redan plockat några hundra stycken, så att jag har satt ut snigelfällorna från ifjol igen i förrgår. Hitills har det väl kommit i 30-40 stycken plus att jag har klippt sönder ett antal.

Förra året var det inte så mycket sniglar beroende på vädret men risken är väl att vi får igen det i år istället.

 

 

Torsdagen den 21 maj 2009 kl. 10:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vilken fäst i Bollebygd!

Jo det stavas så. De nyckfulla vädergudarna ordnade i alla fall till att det blev uppehållsväder men lite småkyligt. Det var väldigt mycket  folk ute och roade sej med att dricka öl och lyssna till dunka/dunka musik och Charlotte Pirelli. Flera stora öltält på torget plus att restaurangerna  hade stor kommers. På dagen innan var det många stånd med allt ifrån loppisgrejer till handgjorda smycken.

Vi får hoppas att det inte bara ordnades en gång utan att det kan bli flera fäster.

 

Söndagen den 10 maj 2009 kl. 14:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Ny ryggspecialist

I går fick jag träffa en ny läkare, specialist från Sahlgrenska, Anders Nordwall på Borås lasarett. Jag har ett diskbråck i ryggen vid femte kotan plus en mindre åldersförändring i knäet. När det gäller ryggen så historiskt blir 25 % bättre utan åtgärd 25 % blir sämre och hos 50 %  sker ingen förändring. En operation som ökar utrymmet i kotan för nerven väntar man med så länge som möjligt. Det är ingen jättestor operation utan den tar bara en timme men den är ganska trickig och ger inte förbättring med 100% sannolikhet. Så jag skall kontakta Borås lasarett efter sommaren för att få en ny tid hos honom. För det svullna knäet skrev han ut tabletter som skall stoppa inflammationen.

 

Torsdagen den 7 maj 2009 kl. 11:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Visingsö

I går var vi på skolresa till Visingsö. Vi  startade i gryningen klockan 7 och stannade på torget i Gränna strax före klockan 9 där Karin mötte upp. Efter kaffe med dopp på Fiket med inredning från femtiotalet och besök på Tempo tog vi färjan Ebba Brahe över till ön. Det blåste ganska bra så vågorna slog över relingen men det var säkert värre när John Bauer gick under.

Väl framme så åt vi lunch hos Karin i deras nybyggda hus och sedan åkte vi ön runt och tittade på sevärdheterna och det var ganska mycket.

1. Mullbärsträd för silkesmaskar.

2. Gravfält.

3. Biblioteket

4. Båthus och båt från 1800 talet

5. Tingssalen 

6. Tempelgården och Olle Krantz

7. Flygfält och golfbana

Tillbaka igen så blev det kaffe och kaka och återfärd med färja

 

 

Onsdagen den 6 maj 2009 kl. 07:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Farmartjänst

Det är grabbar som inte maskar utan kör för fullt från det de kommer till de går för dagen. I dag kom de inte förrän på förmiddagen men de hadec säkert räknat ut att de skulle bli klara idag även om de anlände lite senare. Så nu har de gjort klart hela gräsmattan och lagt i jord i alla hjulspår och sår och gödslar alltihopa.

Så nu blir det strax dags att börja klippa gräs hur det nu skall gå till.

 

Måndagen den 4 maj 2009 kl. 15:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fönstermålning m.m.

Nu har jag målat färdigt fönster och balkongdörr. Kom på att när jag ändå hade pensel och färg igång var det ju lämpligt att ta dörrposterna i pannrummet också.Så har jag fortsatt med att grunda plåtarna under fönstren som har sett hemska ut. Blir väl lämpligt att måla färdigt när Framartjänst är färdig med gräsmattan.

 

Söndagen den 3 maj 2009 kl. 14:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.