Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Vilket fint väder

Sommaren kom som en explosion kan man säga. Sol och klarblå himmel flera dagar i rad. Tyvärr så behöver nog den nysådda gräsmattan regn och gödning för den ser inte alls bra ut. Men för oss är det ju skönt att kunna vistas ute när man sitter inne så mycket.

I morgon åker min dotter till Kina och Vietnam på affärsresa. Jag är inte det minsta avundsjuk. Kommer ihåg trängseln, värmen  och stressen i Hongkong och framför allt inflygningen till Kai Tak, flygplatsen i Hongkong. Nej det är allt skönt att slippa åka. Nu har vi ställt in oss på att åka till Överum på måndag, det känns inte riktigt lika jobbigt!!

 

 

Fredagen den 26 juni 2009 kl. 07:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tack snälla

alla ni från Hundhjälpen som skickade kramar. Jag mår bättre nu.  

 

Söndagen den 21 juni 2009 kl. 23:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Midsommarafton

Det är ju alltid något visst med midsommar. Jag tror att alla ser fram mot att sitta ute med sill, snaps och nubbe och jordgubbar. Och några gånger händer det att det är sol och uppehållsväder. I år däremot är det regn- och hagelskurar, kallt och blåsigt. Så det är vinterjacka som gäller om man går ut.

Vi var ute och plockade lupiner och naturligtvis kom det en ordentlig skur och väl hemma igen fick vi sitta kvar i bilen en stund för en ny skur!

 

Fredagen den 19 juni 2009 kl. 11:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Måbärshäck

Alltid snyggt med välformade häckar.

 

Måndagen den 15 juni 2009 kl. 12:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Källaren

Det börjar så smått bli klart nu i källaren. Golvet i tvättstugan är klart. I pannrummet  är väggarna putsade och målade, golvet är gjutet och målat två gånger.

Måste bara berätta att jag beställde betonggjutningen av Bodens Bygg AB. Jag förväntade mej naturligtvis en stor stark karl, men det kom en späd liten tjej i 25-årsåldern!  Som raskt slängde in 5 säckar cement.

Nu återstår att göra klart arbetsbänken, flytta hyllan i garaget och fixa ny belysning. Måste nog måla ett par fönster också.

På onsdag kommer Johansson och Gunvert och byter blandare i tvättstugan. Kranarna där har nog läckt några år så det ska bli skönt att få det ordnat.

 

Söndagen den 14 juni 2009 kl. 15:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Skagenmuseet

I fredags tog vi katamaranen över till Fredrikshavn. Trots att det blåste lite så blev det en lugn överfart. Vi bodde på badhotellet i Fredrikshavn som tyvärr hade en av två hissar ur funktion. Kul när man bor på femte våningen.

Hur som helst, på lördagen tog vi tåget upp till Skagen och tog en promenad på gågatan, sedan åt vi en stabil lunch på Foldens hotell. Inte långt därifrån ligger ju konstmuseet så det blev en kort promenad.

Det är ju inget stort museeum så man kan i lugn och ro gå runt där. Många verk av Michael och Anna Ancker och P.S. Kröyer. Just nu lyfter man fram Anna Anckers målningar.

 

I Fredrikshavn märktes att svenskarna har svikit gågatan. Många affärer stod tomma och andra hade utförsäljning med 50-70% rabatt. Men det är klart att med siffermässigt samma priser som i Sverige och en dansk kronas värde på 1,50 svenska så handlar inga svenskar där.

 

 

 [ Läs mer » ]

Måndagen den 8 juni 2009 kl. 07:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Diskbrock

Jag har aldrig funderat på vad diskbrock betyder förrän jag blev drabbad. Att ha smärtor i benet och foten som härrör från ryggen är ju ganska långsökt. Men läkarna tycker ju inte att det går att göra något de första åren så man får istället lära sig att tåla smärtan. Så nu gäller det att leva som man vore smärtfri och få till- räckligt med motion för att hålla igång någon kondition. Idag har jag i alla fall målat golvet i tvättstugan som jag borde gjort för ett antal år sedan.

Som tur är har vi ju Calinca som fordrar "lagom" med motion. När vi är ute och går så frågar jag "ska vi gå hem"? Innan jag kommit till punkt är hon på hemgång. 

 

Måndagen den 1 juni 2009 kl. 19:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.