Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Utflykt

Vi gjorde en liten utflykt till Knallestenen i Borås idag. Vi har åkt förbi många gånger men har inte haft möjlighet att stanna till.

Innan Borås stad var byggd (före 1620) träffades varje år på ”Walborgsmässodag” de förnämsta bönderna från Mark, Kind, Veden, Ås, Gäsene och Bollebygd (men inte Redväg). De träffades på Ruereds gårds ägor vid Lofsled för att mellan sig fördela vilka orter var och en med sina varor skulle bedriva handel i, så att dom inte var till nackdel för varandra. Knallestenen minner om ett gammalt vägskäl med tradition, med en grusväg åt varje väderstreck

 

 

 

Söndagen den 26 juli 2009 kl. 15:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Lite teater för grannar och förbipasserande!

Igår när vi hade varit ute på kvällen med Calinca satte vi oss i trädgården med ett glas vin. Jag märkte att det kom en massa frön med vinden så jag sa till Lotta att vi kanske skulle stänga dörren till poolrummet. Innan jag hindra henne slog hon igen dörren --- och där satt vi utstängda, både den dörren, garaget och ytterdörren var låsta och inga nycklar.

Jag var fullt beredd på att krossa en glasruta för att komma in men, som tur var var det lilla fönstret i badrummet öppet så Lotta som är minst fick krypa upp på en stege och sedan krångla sej in genom det lilla fönstret.

Konstigt nog passerade bara en människa och som inte ringde polisen vad vi vet. 

Nästa glas vin smakade mycket bra!!

 

Torsdagen den 23 juli 2009 kl. 16:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gräsmatta-ogräsmatta

Farmartjänst som gjorde iordning gräsmattan runt 1:a Maj kom hit idag efter andra påringningen.

Totalt pratade vi om tre problem:

1. Kvaliteten och mängden tillsatsjord. Jorden innehåller för mycket sand vilket gör den mycket lucker och gör att gräsklipparens hjul lätt slirar. Vid björken vill jorden ge sig i väg ner mot häcken när man går där. Mot terrassen är det en mycket stor nivåskillnad mellan gammal och ny gräsmatta plus att jorden också där är mycket mjuk.
2. Gräsets kvalitet. Gräset är i absolut minoritet och ogräset dominerar fullständigt på den stora delen av gräsmattan.
3. Sjöstensplattor vid entrén. Jag har själv anskaffat och lagt det 7 stycken plattor a 140 kronor.

Farmartjänst föreslog att så i mera gräsfrön plus att lägga ut mera gödning samt följa upp resultatet om 4 veckor.


 

 

 [ Läs mer » ]

Fredagen den 17 juli 2009 kl. 10:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kanarieöarna

Igår bestämde vi oss för en ny resa till Playa del Ingles. Vi åker fredagen den 4:e december och stannar borta en vecka. Vi valde ett "nytt" hotell, Placida Mar, som av kartan att döma ligger ganska när Cita och stranden. Denna gången såg jag upp så att vi inte får en massa trappor att gå i!!

Ett plan och inhägnad pool ifall att det skulle blåsa som i fjol.

Det här innebär ju också att vi kan fira min födelsedag under hösten så att det inte kolliderar med andra saker under december.

 

Tisdagen den 14 juli 2009 kl. 07:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Liten utflykt

I förra veckan gjorde vi vår "vanliga" utflykt till Överum för att sätta blommor på mina föräldrars grav. Vi bodde som "vanligt" på vandrarhemmet Åtta Små Hem och träffade som "vanligt" min kusin Sylvia och Arne. Hon var inte återställd efter sin hjärtinfarkt och hon borde nog sluta röka. För ovanlighetens skull åt vi faktiskt middag på Överums hotell, mycket god mat och trevlig personal.

Igår gjorde vi en kort utflykt till Hofsnäs herrgård, som ligger inte långt från Torpa stenhus. Innan dess lyckades jag köra fel flera gånger inne i Borås tack vare att de håller på att bygga inne i centrum. Hur som helst herrgården ligger mycket vackert vid Torpasjön och omgiven av en vacker ekskog. Vi borde ha tagit med badkläder för det fanns gott om badplatser.

 

Tisdagen den 7 juli 2009 kl. 08:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.