Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Pelargoner

I går besökte vi tillsammans med goda vänner pelargonmuseet i Ellös på Tjörn. Redan på 1870-talet fanns det över 6000 olika pelargonier i Sverige! Under andra världskriget upphörde all plantering och drivning i växthusen och det blev i stället i hemmen som fönsterodling av pelargonier tog fart.

Vi blev lite besvikna på museet eftersom blomningen inte verkade vara 100%. Men det fanns naturligtvis många sorter som inte såg ut som våra vanliga blommor hemma.

Men hungern gjorde sej påmind så GPS-en föreslog att vi skulle åka till Handelsman Flink för lunch vilket vi gjorde och vädret tillät oss att sitta ute och äta i en paus i regnandet. Vi fick en mycket god laxtallrik.

 

 

Måndagen den 31 augusti 2009 kl. 09:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Antikrundan en gång till.....

Nu har vi klarat av all filminspelning i Åhaga. Faktum var att vi blev filmade 3 gånger av 4 möjliga. Som tur var slapp jag medan både Lotta och min dotter kom med.

Lovisa har kanske inte helt kontroll på värdet.

Rickard överraskade oss alla.

Tja, Max och min dotter Camilla kom väl överens.

Och stolarna blev vi också överraskade av. Mycket äldre än vi trodde

 

 

Fredagen den 28 augusti 2009 kl. 20:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Antikrundan igen

Nu har åkerit varit och hämtat möblerna till Åhaga och skämmit nog hade jag inte städat under skåpet, dammsugit hundhår och inte tagit bort hundfiltarna i soffan. Typiskt nog så hade de ett filmteam med sig så hela hämtningen filmades med oss i bakgrunden. Nåja det verkar ju väldigt autentiskt förstås.

Klockan 16 00 i morgon skall filmningen i Åhaga ske.

 

Torsdagen den 27 augusti 2009 kl. 13:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ny dator

Efter mycket problem har jag nu fått igång den nya datorn. Tyvärr så har jag tappat ett stort antal program så nu börjar den stora återställningen. Det är program som jag använt under de senaste 10 åren vilka är svåra att hitta och installera. Men jag kanske inte nödvändigtvis behöver alla.

Jag har fått igång de viktigaste för kamera, telefon och datasäkerhet idag. Sedan måste jag lägga in ett antal länkar på internet tja det kommer att ta sin lilla tid.

 

Torsdagen den 27 augusti 2009 kl. 09:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Datorproblem II

Nej det löste sej inte med hjälp av IT shopen. Datorn hängde sej fortfarande och har tagit väldigt god tid på sej att göra saker. Så igår hittade jag ett antivirus och spionprogram från Microsoft. Det tog 3 och en halv timme att köra, men det fann virus i datorn, som jag tror den fick bort. Så nu är datorn hyfsat snabb igen men jag tror att det är dax att byta till en lite modernare version. Den är ju faktiskt över 4 år nu.

 

Söndagen den 23 augusti 2009 kl. 08:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Datorproblem

Sedan i söndags har vi haft problem med datorn. Det började med att jag fick virus från en av hemdidorna på Zoomin och efter 7 sorger och 8 besvär blev jag av med både 2 malware och 2 virus. Efter det fungerade tyvärr inte ikonerna på skrivbordet så det blev till att gå in på andra vägar.

Så gjorde jag en systemåterställning men det fungerade bara till en del, ibland hängde sej datorn. Så till slut lät jag datorn öppna i senast fungerande konfiguration och det verkar som att det fungerar nu. Men för säkerhets skull tar jag med mej datorn till IT-Shopen idag.

 

Onsdagen den 19 augusti 2009 kl. 09:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Svampdax!!

Igår var mitt ben relativt hyfsat så att först åkte vi in till Borås och handlade lite saker som började tryta i hemmet. Efter ha varit ute med hunden på den dagliga lunchpromenaden så beslöt vi att ge oss ut i skogen för att se om det fanns kvar några kantareller eftersom många vi känner har varit ute och plockat en hel del. Det fanns kantareller och med råge. Tyvärr var de nog i minsta laget så att vi fick lämna merparten så nu vet vi att de har kommit igång.

Vi hittade en säger en björksopp och ett par gula slemskivlingar men inga karljohansvampar ännu.

 

Lördagen den 15 augusti 2009 kl. 15:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Borås Tidning

Tillsammans med Antikrundan kom även en reporter och en fotograf  från Borås Tidning. Resultatet kom igår och fyllde nästan 2 sidor i tidningen! Bra kort och bra skrivet också. Så nu kanske man blir känd i samhället .

 

Tisdagen den 11 augusti 2009 kl. 08:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Antikrundan

Tja nu har vi haft besök av Antikrundan och det var ju en upplevelse. Han var precis så trevlig som han är i TVprogrammet. Utöver möblerna som vi skickat in kort på hittade han ett par vapen som han definitivt ville att vi skulle ta med.

 

Sen flyttade de på ett stort skåp och se, bakom skåpet hittade vi en tavla som varit försvunnen i 15-16 år. Tack för det.

När har sen skulle gå så såg han att vi hade en spottkopp i hallen som vi sätter paraplyerna i. "Vet ni vad det är" frågade han. Jo det visste vi, han tog upp den tittade på undersidan... "Skultuna 1860". Vi har inte sett någon stämpel

 

Söndagen den 9 augusti 2009 kl. 12:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fortsatt regnväder!

Verkligen trist när man så väl behöver vara ute i trädgården och jobba. Gräset och framför allt ogräset växer så att det knakar. Dessutom måste jag ge mej på en häck till. Men det går inte så länge som det regnar.

Men istället har jag börjat tömma Lottas farmors skåp. Jag måste säja att det innehåller mycket som vi inte använder. Hon har kontaktat Antikrundan så de kommer nu på söndag och skall titta på skåpet. Det är ju inte säkert att det kommer med i TV-programmet men det måste ju gå att komma åt lådor och baksida. 

Sedan kan man ju använda dagen till att köra tvättmaskinen.

 

Tisdagen den 4 augusti 2009 kl. 10:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.