Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Hörselproblem

Jag har haft lite problem med min hörapparat under hösten. Först strejkade den, blev reparerad och blev bra. Sedan kom det ett stort brus när den sattas på och ny reparation igen. Jag tyckte att ljudet var väldigt svagt men verkstaden förklarade att det var exakt samma inställning som tidigare. På engelskan kunde jag inte höra ett dugg när de pratade i mun på varandra utan det var att fråga om.

Så fick jag en en tid hörcentralen i Borås i tisdags och där skruvade man upp apparaten 3 steg och idag ytterligare ett steg så nu börjar jag att höra igen.

 

 

Torsdagen den 19 november 2009 kl. 16:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Jubileum

Den 19 november 2006 åkte vi till Åmål för att hämta lilla Calinca som fanns som jourhund hos Ulla Axelsson. Vi hade tittat på henne en gång tidigare men vi kunde då inte bestämma oss då utan vi behövde lite mer tid att fundera. Det var bara 3 månader sedan vår förr hund vandrat mot regnbågslandet.
Vi kom dock snart på att vi ville ha Calinca och hon fick följa med till Bollebygd. Första natten var hon väldigt stressad av resa, massa godis och nya ställen att sova på så hon gjorde både avdelning 1 och 2 i matsalen. Det var den enda gången det hänt, hon gör alla sina toalettbestyr utomhus.
Vi gick till veterinären med henne och han var lite orolig över att hon hade lite päls runt ögonen så hon fick någon slags dyr medicin. Det gjorde naturligtvis ingen verkan utan hon skall se sådan ut. Vi har bytt till en annan veterinär så att hon får sina vaccinationer, för i övrigt har vi haft tur, hon har inte varit sjuk en enda dag. (Peppar, peppar)
Calinca var väldigt lättskrämd första tiden och hon är fortfarande rädd för många saker. Regnar det mycket så att det smattrar på taket eller åskar flyr hon ned i undervåningen. Hon skäller när folk går för nära huset eller kommer in. Det har vi ingenting emot egentligen för det ger ju oss en hint om att det är någonting på gång.
Hon är inte speciellt social av sig, utan hon har några få hundvänner och en del utvalda människor. En äldre dam med rullator som haft hund i hela sitt liv men klarar inte av det längre är så förtjust i hundar så hon har alltid en godispåse med sig för att få klappa hundar. Calinca fick den uppfattningen: Dam+rullator=godis och det tog lite tid innan hon fick klart för sig vilken dam och rullator som innehöll godis.
Hon gillar att åka bil (tror vi) men stressar upp sig och ”pratar” hela tiden. Men säger vi att vi skall åka bil blir hon jättelycklig och hoppar på 2 ben fram till bilen.
Hennes bästa gren är att pussas. I början var det lite grann jobbigt när hon kom på det klockan 2 på natten. Numera sover hon som en stock fram till dess att vi stiger upp.
Vi har varit väldigt slöa med att lära henne saker, men hon har väldigt lätt för att lära det hon vill. Göra high five tog inte mer än 10 minuter och det sitter utan problem.
Vi älskar våran lilla Skrutta och har inte ångrat en sekund under de här 3 åren att vi valde henne.

 

Torsdagen den 19 november 2009 kl. 08:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.