Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Louisiana

Vi har varit lite kulturella ett par dagar. Först åkte vi till Sofiero och tittade på slott och trädgård. Parken där har utsetts till världens vackraste park 2010! Tyvärr kom vi några veckor för sent så de 10000  rhododendronbuskarna hade nästan blommat över. Men det fanns myckat annat att titta på. Vi låg över natt i Helsingborg och dagen därpå åkte vi över sundet för att besöka Louisiana. Senaste gången vi var där var på vintern med kyla och iskall vind. Nu var det kanonvarmt så svetten bara forsade när vi  gick den 10 minuter långa promenaden från stationen. I sommar har man en Andy Wharhool after Munck utställning och den var väl sådär. Han har ju gjort mycket i silkskreen, men Muncks Skriket i 20 varianter med olika färger blev lite väl mycket. Annars var det mycket man kände igen till exempel porträtten.

Det pågår även en annan utställning av en författare/fotograf Sophie Calle som är väldigt speciell och lite svår att förstå.

För första gången kunde vi gå ut i den vackra parken med en stor stark i handen. Det behövdes inför den varma promenaden tillbaka till stationen.

 

Onsdagen den 30 juni 2010 kl. 14:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Midsommarafton

och för en gångs skull är vädret riktigt bra. Än så länge bäst att tillägga. Solen skiner och det är runt 20 grader men det blåser lite väl mycket. Vi har nu varit och ätit glass på den nya glassbaren. Åt riktig mjukglass, som det var länge sedan jag smakade. Kommer ihåg den goda nougatglassen på gamla EPA på Kungsgatan i Göteborg. Lite synd bara att uteplatsen ligger i skugga på dagen.

Sen tog vi en tur till Blauer See och det var faktiskt ett par flickor som badade under höga skrik.

 

Fredagen den 25 juni 2010 kl. 13:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Calinca tar in på pensionat!

Nästa vecka lämnar vi in Calinca på hundpensionatet Knalten i Rävlanda. Lite sommarsemester för henne när vi tar ett par dagars egen semester. Vi kommer att besöka Louisiana i Vedbaek. Det är nu ganska många år sedan vi var där så nu är det dags. Just nu pågår en Andy Warholeutställning som vi gärna vill se. Vi skall också försöka titta in på Sofiero även om den mesta blomprakten kanske är över.

 

Onsdagen den 23 juni 2010 kl. 10:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tar det aldrig slut?

I går fick vi ytterligare 20 millimeter regn och prognosen till helgen ser lika dyster ut. Tråkigt för de som ordnar cykelracet som går på lördag klockan 16. Det är ju nästan som när det var Fäst (stavas så) i Bollebygd dem 8:e maj. Regn hela dagen och lite uppklarnande på kvällen men fortfarande paraplyväder.

 

Fredagen den 11 juni 2010 kl. 13:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Regn,regn, regn.

Senaste dygnet har det kommit 25 millimeter regn. Får sitta inne och se hur gräsmattan växer och kan inte klippa. Ogräset gror i alla rabatter och det ser för trist ut. Och väderleksprognosen ger inget hopp utan det tråkiga vädret fortsätter. Överväger att flytta till Barbados.

Men jag får väl göra lite nytta inomhus så nu har jag kört en tvättmaskin och laddat ned Spotify för lite fräsch musik. Jag får väl påbörja det trådlösa nätverket också.

 

Torsdagen den 10 juni 2010 kl. 08:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Glommen igen!

Eller nästan åtminstone. Lottas mamma fyllde år i fredags och och tillsammans med henne blev vi bjudna till Lottas moster på lunch i Falkenberg. God mat fick vi och fint väder hade vi också. 

Så på lördagen var vi barnvakter åt William och Tindra. De var helt överens om att pizza var det godaste i matväg vi kunde erbjuda så det blev ett besök på "Gulan" där de tryckte ner var sin pizza. Så på kvällen blev det lördagsmys med plockgodis innan de somnade.

 

Måndagen den 7 juni 2010 kl. 11:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.