Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Sommaren som gick

I morse när jag gått upp kastade jag en blick på termometern och den pekade rätt upp på nollan. I dalen nedanför oss var taken vita. Vi har ju haft en fin sommar och hösten ska ju komma någon gång men att den ska komma redan den sista dagen i augusti är för tidigt. Hur som helst skiner solen och det är vi tacksamma för. Enligt prognosen kommer det att bli varmare fram på dagen.

 

Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 08:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Luftavfuktare III

I går blev det rekord, 3,5 liter vatten från luftavfuktaren. Det är väl om något ett bevis för att det var nödvändigt att skaffa den. Men det var väldigt fuktigt ute med små regnskurar och lite droppar med jämna mellanrum.

Vi tycker också att luften på nedre planet känns fräschare på morgonen.

 

Söndagen den 29 augusti 2010 kl. 11:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Luftavfuktare II

Det var stor skillnad på luften idag jämfört med tidigare när jag kom ner. det kändes direkt trots att jag inte haft den på under natten. Idag satte jag på den runt klockan 7 och ner jag tömde den vid 11 så var det säkert drygt en liter vatten i behållaren! Nu ska den få gå hela eftermiddagen sedan skall jag flytta upp den.

 

Onsdagen den 25 augusti 2010 kl. 12:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Luftavfuktare

Nu i slutet på sommaren så har det luktat illa och kännts fuktigt på morgonen när man kommer ner till första våningen. Och det är ju klart att så länge vi hade oljeeldning så var det god luftomsättning och murstocken värmde ju huset lite grann. Så efter att ha kollat på internet så var jag klar över att det var nödvändigt med en luftavfuktare. Så vi åkte in till Borås och första affären trodde att det kanske kunde komma in i slutet på veckan. Andra affären samma sak, tredje affären hade ingen ide om när en leverans förväntades. Så vi fick åka hem igen. Då som först kom jag att tänka på att det fanns en v-va-vvs butik i närheten så idag åkte jag dit och köpte en Mitsubishi luftavfuktare och det känns redan bättre.

 

Tisdagen den 24 augusti 2010 kl. 15:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Städning blä....

Har man hund har man alltid ett behov att minska lagren av hundhår i hela huset. Vi har filtar utlagda på strategiska soffor men som i och för sig är ganska lätta att hålla efter men det är lätt att skjuta upp det trista jobbet ända tills man är tvungen. Där är jag nu så med hjälp av sparköpshandsken har jag fått ihop hundhår så det räcker till ett par vantar. Sopamandan blev full på sekunder så nu är det bara dammsugaren kvar.

 

Fredagen den 20 augusti 2010 kl. 09:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Solen skiner

så idag får vi ta en sväng ut till skogen och se om det har dykit upp flera svampar. Borde vara så med hänsyn tll all nederbörd vi fått på sista tiden.

Vi har nu kommit hem med lagom med kantareller till ett stek samt med 3 stora Karljohansvampar.

 

Tisdagen den 10 augusti 2010 kl. 13:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kantareller

Nu har kantarellerna kommit på allvar. Vi har varit ute tidigare men inte hittat speciellt mycket, men igår fick vi tillräckligt för den lilla utflykten. Tyvärr är ju inte vädret så gynnsamt för svampplockning idag men det gynnar kanske tillväxten får vi hoppas. Så idag kanske vi kan få en smörgås med nystekt svamp!

 

Söndagen den 1 augusti 2010 kl. 11:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.