Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

ÅRET 2011

Det kanske inte hände så mycket under året men när man ser tillbaka så är det trots allt en del.

Året började med att vi hade hur mycket snö som helst och Calinca uppskattade det verkligen medan vi tyckte det var jobbigt. Mitt knä var dock tillräckligt bra för att kunna skotta uppfarten från garaget. Så småningom blev det trots allt vår och alla de stora snödrivorna försvann. Och vi kunde börja med att göra i ordning i trädgården.
I början på april åkte vi över en tur till Tallinn i Estland. Vi skulle nog ha väntat en månad för det var ordentligt kallt där och snön låg delvis kvar. Men det var en mycket vacker stad som påminde mycket om Visby. Den gamla stan var absolut värd ett besök och den grekisk katolska kyrkan var i sanning praktfull.
I slutet av maj tog vi en tur till Lousiana och tittade på en utställning med verk av Picasso. Det var inte bara målningar och teckningar utan även byster och skulpturer. Man hade även tagit med ett antal tidningsartiklar han skrivit. En av de bästa utställningar någonsin! Vi hade också verkligen tur med vädret och att gå till och från stationen var för första gången nästan behagligt.
Så den 4:e juni åkte vi till Falkenberg för att fira Lottas mamma som fyllde 90 år. Ja vi firade henne hemma hos Lottas systerdotter Viktoria. Karin är fortfarande pigg och kry men hör lite illa även med hörapparat.
I mitten på juni tog vi i engelskagänget en tur till Visingsö och hälsade på hos Karin. Först stannade vi vid Gyllene Uttern vid Vättern, där om jag minns rätt Karin gifte sej. Sedan tog vi färjan från Gränna över till Visingsö. Innan vi kom till Karin gick vi in på ett café för att fika. Men utöver caféet var det ett riktigt museum med grejer från första halvan av 1900-talet. Väldigt intressant. I trädgården pickade små silkeshöns utan någon inhägnad.
För en gångs skull var vädret perfekt när vi firade midsommar i trädgården. Soligt och varmt som det skall var men som sällan inträffar.
Så i juli var vi Lovisas konfirmation i kyrkan och sedan hemma hos familjen i Hjälm på mat.

I augusti var vi barnvakt en vecka för Tindra och vi passade då på att åka och hälsa på Camilla och hennes små kattungar. Tindra blev väldigt förtjust i de små silkesbollarna

I samma veva fick vi reda på att Camilla och Tommy skall gå skilda vägar. Väldigt tråkigt för alla men naturligtvis värst för Camilla och barnen.
Så till slut dök NCC upp och asfalterade gården i september, bara ett år försenat, men bättre sent än aldrig. Jag fick offerten i maj 2010!
I början på oktober tog vi den vanliga turen till Överum för att lägga en krans på familjegraven. Jag sa förra året att vi inte skull åka flera gånger men det blev i alla fall en gång till.

Borås konsthall hade en väldigt intressant utställning av Hilma af Klints verk. Vi hade aldrig hört talas om henne men hon räknas som en av de 4 stora inom hennes genre.
Sista veckan i november gjorde vi vår ”vanliga” semesterresa till Playa del Ingles och vi hade tur med vädret även denna gång. Kanske inte riktigt lika varmt som förra året, men tillräckligt varmt för att bada och sola om vi ville. Tyvärr körde jag in en korkskruv i armen så jag fick uppsöka läkare som hade vett att ta betalt. Tyvärr ville inte försäkringskassan ge någon ersättning till mej.
Till julen kom Thomas med familj och svärmor och hälsade på dagen innan julafton så att barnen fick sina klappar. Och vi hade en riktigt trevlig eftermiddag tillsammans.
På juldagen kom Camilla över med Liam och Lovisa och åt lunch med oss. Hon hade med sej två stycken jättefina blomsteruppsättningar.
Så var det hälsan. Någon gång i oktober läste jag en annons i Hemmets veckotidning om ett preparat som var gjort på strandnypon. Det skull förbättra lederna och eventuell artros. Jag tycker jag provat allt annat så varför inte testa detta också. Så jag köpte en första kur på direkten. Efter någon månad blev jag successivt bättre och det har hållit i sig faktiskt, inte så att jag är bra men betydligt bättre än de senaste tre åren.

 

Lördagen den 31 december 2011 kl. 15:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.