Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

CALINCAS SIDA

 

 

 

 

Calinca från Rumänien


Calinca är räddad från "slakthuset" i Bukarest, Chiajna. Sara Turetta hittade den skräckslagna hunden inklämd i en pytteliten bur tillsammans med 5 andra hundar. Hon hade lämnats in för avlivning av stadens hundfångare. Calinca hade tur och fick följa med Sara till Cernavoda. I Cernavoda finns ett hundhägn med omkring 200 hundar, där blev Calinca veterinärundersökt, kastrerad, vaccinerad, fick ett chip insatt och ett pass för att resa till Sverige.
Hon kom till Arlanda i början på Oktober 2006 och blev placerad genom Hundhjälpen i ett jourhem i Åmål. Hennes jourmatte har gjort en mycket bra beskrivning av henne och när vi fann Calinca på Hundhjälpens hemsida sa det kanske inte klick direkt men nästan.
Så den 19 november 2006 åkte vi till Åmål och hämtade vår lilla prinsessa. Stackarn, allt var nytt för henne, hon var runt 4 år och skulle lära sig allt från att bo i ett hus till sitt och ligg o.s.v.. Dessutom var hon mycket rädd för det mesta. Men hon lärde sig mycket fort. Efter en vecka visste hon vad sitt var och kunde göra det också. Träningen har gått vidre med nej, ligg, stanna, skaka på dej och så vidare. Förmodligen skulle hon kunna bli väldigt duktig om vi hade jobbat med henne i agility eller spårning. Att lära henne "high five" (high ten) tog väl 2 minuter. Men
hennes absolut bästa gren är att pussas, så att knyta skorna ska man göra med stängd mun.

 

 

 

Promenader med Calinca har varit både jobbiga och positiva. Hon vill gärna skälla på andra hundar, fåglar och ibland cyklister och bilar. Succesivt har det dock blivit bättre för varje månad som går. Vi skaffade en D.A.P. som hjälper till att ta minska rädslan för raketer som gjort henne helt traumatiserad tidigare.

Det positiva är att så många kommer fram och tycker att hon är fin, söt eller vacker.

Vi har med hjälp av en granne löst mycket av hennes osäkerhet och klarar nu ofta både bilar, cyklar, mopeder och människor. Däremot är det fortfarande lite osäkert med hundar och definitivt katter. Men med handen på hjärtat så gråter vi inte så mycket om hon skäller på kringdrivande katter.

 

 

 

 

 

.