Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

 

MORRIS EGEN SIDA


 

2006-09-09

Strålande väder med solsken och värme som på sommaren. Så var det när vår älskade kompis Morris gick mot regnbågsbron.

Tiden har gått så fort sedan du hälsade på hos oss den 20:e maj 2001. Din jourhusse berättade att du var drygt 6 år född 84-12-13 och var en blandning mellan Labrador och Spets och hade en kul svans som böjde upp mot ryggen. Du gillade säkert mat för du var ganska rund och vägde 37 kilo.

Vi fann snabbt varandra och du trivdes bra hos oss redan första dagarna, dock hade du alltid väldigt bråttom och drog ganska ordentligt i kopplet.

På gatan fanns det också två andra hundar som du snabbt blev kompis med först den stora Mossie och sedan med lille Emil. Julia och Sissi blev du aldrig speciellt förtjust i.

Första gångerna du tog trappan ned till källaren trodde vi att du ramlade men det var så att du närmast kastade dej ned med stort oväsen.

Snabbt lärde du dej också att hoppa upp i sängen och sova tillsammans med oss. På morgonen kom du gärna och med en slick i armhålan talade om att det var dags att gå upp.

När det var dags att gå ut kom du med en/två skor/en strumpa eller en handske eller ibland till och med en filt för att visa att du var klar.

På vintern när det var snö älskade du att ”simma” och kravla och det syntes att du älskade det lika mycket som du rullade runt på gräset på sommaren eller sprang efter bollen och frisbeen.

När vi gick ut och tog en pizza på Gulan och sa att vi går dit ”och Morris får vara hemma och vakta huset” blev du så ledsen att du nästan inte kunde äta godis. På sommaren fick du följa med och åt gärna pizza och drack lite vitt vin till.

Åka bil var bland det bästa du visste. När vi började packa in dina resegrejor blev du vild och sprang som en skottspole mellan huset och bilen tills du fick hoppa in.

Du och Matte gick en lydnadskurs och du fick diplom och medalj, men du var nog den som skällde mest när ni hundar fick vänta.

En dag på vintern satt husse i vardagsrummet och frös. Så tänkte han: ”om jag går ner i källaren och tar en dusch blir jag varm”. Du låg som vanligt snarkande vid fönstret och helt plötsligt sprang du ner till duschen i källaren!

Så fick du bekymmer med prostata och magen med veterinärbesök, sprutor och medicin och så småningom blev du bra igen. Men i början på april i år började du tappa matlusten och sista månaderna vägrade du mer eller mindre att äta och tappade 9 kilo. Det var så jobbigt att se dej försvinna!! Så vi blev tvungna att ta det tunga beslutet och låta dej gå före till Regnbågsbron.

Vi ses där lille kompis!

På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.

När ett djur som varit älskad av någon dör,
så kommer det till Regnbågsbron.
Där finns ängar och kullar för alla våra vänner
så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken,
och våra vänner har det varmt och skönt.
Alla djur som har varit sjuka och gamla
blir återställda till hälsa och vigör;
de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen,
precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak;
de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar.
Alla springer och leker tillsammans,
men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.

Hans klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva.
Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset,
hans ben bär honom fortare och fortare.
Han har sett dig, och du och din älskade vän möts till slut
i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte,
dina händer smeker på nytt det älskade huvudet,
och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på din vän
som så länge varit frånvarande från ditt liv
men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans...

Fredagen den 22 september med strålande vackert väder på din ”namnsdag” hämtade vi ditt stoff på Blå Stjärnan. Vi tände ett ljus för dej och önskade dej välkommen hem.

Husse och Matte

 

 

 

 

.